Ana içeriğe atla

Yılın En iyi Yabancı Albümleri

Müzik Parti Yılın En iyi Albümleri
Bu yazımda bak gidip müzik marketlerden alın diye saçma sapan diyaloglara girmeyeceğim. Çünkü bu tür konularda insanlar canı ne istersen yapar. Ama bu hazırladığım listede her telden çalıyorum. Liste dediğin böyle olmalı bence, yoksa banane sadece içinde tek türü barındıran salak listelerden. Aynı türdeki albümler ancak birbirleriyle kıyaslanabilir, bu yüzden her müzik türünden bildiğim kadarıyla bir albümü favori olarak gösterdim. Listeyi dikkate alın belki sevebileceğiniz birşeyler çıkar karşınıza.

M.I.A. - Kala
Dans ve partilerinizin vazgeçilmez şarkıları bu albümde olabilir o yüzden Maya ismine dikkat edin lütfen Kala da onun incik boncuk ve saçmalıklarla dolu son ürettiği albüm oluyor. Valla Bamboo Banga, Birdflu, Jimmy gibi şarkıları bizim evde hep çalar. Sizde biryerlerinizin oynamasını istiyorsan son ses Kala dinleyin diyorum.


Beirut - The Flying Club Cup
Melankoli ve uyuşuk dinleyiciler için(Tembel de diyebiliriz) Beirut çok doğru bir isim. The Flying Club Cup göz ardı edildi çünkü bu sene ortalıkta dolaşan albümler hep birşeylerin eksik olduğu yanıltıcı albümlerdi. Editörler kararsız, dinleyiciler kararsız. Ama bütün bunlar bu albümün yılın en iyi listemizde yer almasına bir engel teşkil etmiyor. Yürü be Zach Condon kim tutar seni, yaşın daha küçük fakat yazdığın şarkılardan anlıyoruzki yüreğin kocaman.


Gogol Bordello - Super Taranta!
Punk!!! Aslında eğlenceli birşeyler dinlemek isteyenler için de bu sene Gogol Bordello ismini şiddetle önermek durumundayım. Çünkü şarkılarındaki bitmek bilmeyen enerjiye doyum olmuyor. Aman siz siz olun sakin birşeyler dinlemek istiyorsanız bu albümden uzak durun. Bu albümü sevecekler biraz cimcime ve fıkır fıkır kişilikler olmalı.


LCD Soundsystem - Sound of Silver
Müzik üzerine biraz pişkin kişilikler kulak versin şimdi bakalım. Bu da yılın en entellektüel albümlerinden birisi diyebilirim. Yani müzik konusunda ben şu grubu bilirim diye konuşmalara giren birisi iseniz ve eğer bu albümü daha duymadıysanız, yıkılın karşımdan öyleyse! Çünkü James Murphy hem kabartılı müziğiyle hem sade kişiliğiyle bence son zamanların en önemli sanatçılarından birisi. Sound Of Silver ise yılın en iyi elekronik kayıtlarından birisi.


Burial - Untrue
Rap, elektronik müzikle biraz kalite bir araya gelsin bakalım. Biraz farklı tarzda rap ve kalite birleşimi arıyorsanız Burial sizin için Untrue diyor. KEsinlikle dinlemeniz gerekir, kalite akıyor kalite. Ben bu albümü daha çok geceleri dinliyorum. İlle de albüm dinlemicem bana içinden güzel bir şarkı söyle diyorsanız, Archangel'ı dinleyin derim.


The White Stripes - Icky Thump
Daha geleneksel yolda ilerleyen bir rock albümü istiyorum diyorsanız, yılın en iyisi Jack ve Meg White kardeşlerin kısa zamanda sıçtığı Icky Thump sizin için biçilmiş kaftan.


Britney Spears - Blackout
Yılın en iyi pop albümü, bu kızın müziğine bakıyorm ben basındaki biyerleri açık resimlerine değil! Sizde öyle yapın bence insanlar özel hayatlarında ne boklar yiyolar bize mi düştü hesap sormak.


Spoon - Ga Ga Ga Ga Ga
Oldukça ateşli en iyi indie rock kayırlarından birisi Spoon'un Ga Ga Ga Ga Ga'sı oluyor.



Band of Horses - Cease To Begin
Country tadında sakin bişiler dinleyeceğim diyorsanız bendeki albümlerden en iyisi olduğunu düşündüğüm Cease To Begin diye ısrar ederim. Is There a Ghost, Ode To LRC, No One's Gonna Love You gibi albümü açan melankoli canavarları benden kaçmaz, sizden de kaçmamalı.


Panda Bear - Person Pitch
Deneysel müzik seven manyaklardan biriyim diyorsanız Animal Collective'in zavallı üyesi Panda Bear yılın en iyi Beach Boys ruhu taşıyan ama kendi içinde bağımsız bir albüm olan Person Pitch'i üretti.

Daha şık ve fazla bilinmeyen albümleri içeren bir liste istiyorsanız Modern Music Top 50 Records of 2007 bir göz atın faydalı olacaktır.

Bu yazıdaki tüm içerik Müzik Parti'ye aittir. Alıntı yaparken bizi desteklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Emir dedi ki…
Doğru Söze Ne Gerek... ;)

http://www.unutulan.org
sultan dedi ki…
bence hepsi güzel
sultan dedi ki…
vayyy hızlısın

Popüler Yayınlar

İletişim Formu (Contact us)

Ad

E-posta *

Mesaj *