Ana içeriğe atla

Tarkan - Öp

Öncelikle imkanların bu denli gelişmesi beni son derece mutlu ediyor. Ulaşım ve paylaşımın büyük ölçüde arttığı internet sayesinde herkes görüşlerini rahatça belirtebiliyor. Artık belli başlı insanların dayatmalarından kurtulmaktayız. Aslında Tarkan ile ilgili yazıma başlamadan önce Sezen Aksu, Ajda Pekkan ve İbrahim Tatlıses gibi isimlerin her yaptığı işi bu kadar desteklenmesine inanamıyorum. Bu insanlar belli dönemlerde bikaç fena olmayan iş yapmış olabilirler. Fakat artık çürümüş peynirden farkları yok.

Tarkan aslında kendini başarılı bir şekilde yutturan isimlerden birisi. Her yeni albüm çıkardığında albümünde alle tutulur birkaç şarkı olmasına rağmen, bu işler başyapıt muamelesi görüyor. Aslında çok vahim bir durumdur. Çünkü siz iyi bir iş yapmasanız bile sürekli etrafınızda yalakalarınız tarafından pohpohlanmanız sizi sona doğru götürür. Önemli olan yaptığınız aldatıcı reklamlarla sağladığınız popülarite değil, ne kadar orjinal olduğunuzdur. Kendinize dünyadaki diğer müzisyenleri feyz alarak Türkiye'de servet kazanabilirsiniz fakat bu sadece bu sınırlar içinde mümkündür. Ben Tarkan'ın ne dünya starı ne de megastar olduğunu sanmıyorum ki öyle olsa albümleri bilinen en azından birkaç eleştirmen tarafından eleştirirdi. Ama tek gördüğümüz şey onun bu ülkede megastar olduğu dayatılması.

Öp korkunç başarısız bir şarkı olmuş. Tuğba Ekinci'nin sözleri bile daha çok merak uyandırıyorken, Tarkan'ın bu bayatlamış melodisi artık gerkeçten bıktırdı. Umarın birkez olsun ileride farklı bir müzik, söz ile karşımıza çıkar ama sanmıyorum. 1/10

Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu (Contact us)

Ad

E-posta *

Mesaj *