Ana içeriğe atla

RACHEL'S


Rachel's 1994 senesinde Jason Noble tarafından Kentucky eyaletine bağlı, post-rock anavatanı olarak bilinen Louisville de kurulmuştur. Jason Noble, Slint ve Sonic Youth etkileşimli müzikleriyle indie kulvarında çok fazla isim yapmamış ve epi topu iki albüm yayınlayıp dağılan Rodan grubunun gitarist ve basçısıdır. Aynı dönemde viyolonsel ve yaylılarda Cristian Frederickson ve piyanoda Rachel Grimes'i yanına alan Noble, Rachel's in çekirdek kadrosunu oluşturur. Böylelikle çok geçmeden debut albüm "Handwriting" 1995 yılında Quarterstick etiketiyle yayınlanır.


1996 yılına gelindiğinde ise Jason Noble, "Shipping News" adlı yeni bir proje grubu kurması nedeniyle, Rachel's den bir süreliğine uzaklaşır. Noble'nin ardından Çello'da Wendy Doyle'u yanlarına alan topluluk, bence bir başyapıt niteliği taşıyan "Music For Egon Schiele" i yayınlar. Viyola, çello ve piyano bileşimden oluşan albüm Avusturyalı dışavurumcu ressam Egon Schiele'ye adanmıştır. Tüm parçalar Schiele'nin cinsellik üzerine kurulu tablolarına göndermelerle doludur. Ve yine aynı yıl "The Sea And The Bells" yayınlanır.


Sonraki üç yıl boyunca hiçbir sey yapmayan topluluk, 1999'da Jason Noble 'ın geri dönmesiyle diğerlerine oranla daha dingin bir albüm olan "Selenography"yi yayınlar. Ve bir yıl sonra Matmos işbirliği ile "Full On Night" yayınlanır fakat bu albüm çok fazla ses getirmemiştir. 2003 de ise "Systems/Layers" albümüyle yine dinleyicilerine göz kırpmıştır. Kanımca bu albüm yaptıkları en profesyonel düzenlemelerle dolu kayıttır ve bir özelliğiyle diğerlerinden ayrılır. Rachel's bu kez çok sevdikleri müzisyen "Shannon Wright" ile çalışma imkanı bulmuştur. Shannon Wright, bu albümde "Last Things Last" isimli muhteşem parçayı seslendirir.

Her ne kadar genel olarak post-rock kategorisinde değerlendirilse de bu kavram Rachel's in müziğini tam olarak karşılamaya yetmez. Deneysel, melankolik, ve aynı oranda teatral'dir Rachel's müziği. Siyah beyaz film gibidir. Barok ve Klasik dönemden etkiler taşır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu (Contact us)

Ad

E-posta *

Mesaj *