Ana içeriğe atla

DIMMU BORGIR - IN SORTE DIABOLI

Kuzeyli black metal gruplarının genel yaklaşımı müziği arka plana iterek hristiyan - pagan çatışması ekseni etrafında yoğunlaşmak olmuştur. Fakat bu tutumdan uzaklaşıp sanatsal içeriği ve soundunu geliştirmeye yönelmeyen standart black metal grupları genellikle belirli bir kitlenin ötesine ulaşamamıştır.
Dimmu borgir da kariyerinin ilerleyen yıllarında ilk zamanlarındaki ruhunu kaybetmeden müziğini geliştirerek soundunu senfonik altyapıyla güçlendirmiştir.Mustis'in gruba katılmasıyla klasik müzik eğitimi almış bir klavyecinin bir black metal grubunun çıtasını nereye taşıyabileceği kanıtlanmıştır. özellikle Spiritual Dlack Dimensions albümünden itibaren grubun senfonik soundu çoksesliliği öne çıkarmış, aralardaki thrash riffleri müziğe hız kazandırmış ve bu extreme metal grubunun yeryüzüne çıkmasına sebep olmuştur. Tabi ki underground bir grubun daha geniş kitlelere hitap etmeye başlamasıyla davayı sattıklarını düşünenler de olmuştur. Fakat grubun black metal devi Mayhem'in davulcusunu transfer etmesiyle bu düşüncelerin savunucularının sesi kısılmaya başlamıştır. Grubun isminin duyulmasının tek sebep sound çeşitliliği değildir,Mustis ile birlikte gruba giren şu anda Testament'te çalan Nick Barker,ICS Vortex ve Galder grubun potansiyelini ortaya çıkaran dehalardandır. Grubun Death Cult Armageddon albümünün Amerika'da 100000i aşan satış rakamları plak şirketini memnun etmiş ve Avrupalı bir grubun Amerika'da başarılı olması da şaşırtmıştır.

Kapağıyla hüsrana uğratan son albüm In Sorte Diaboli'de Mayhem'in davulcusu Hellhammer'ın gruba dahil olması pek akıllıca görülmeyip Barker'ın tarzını özletse de iki davulcunun da kalitesinin tartışılmaz olduğu bir gerçektir.True black metala yakınlıklarını ispatlamak için,eleştirilere bir cevap niteliğinde yapılmış bir hamle gibi görünüyor bu değişiklik.

Grubun yeni albümü Death Cult Armageddon'u aratır olsa da yaratıcılıktan ve kaliteden ödün vermedikleri bu çalışma meraklısına ziyafet niteliğinde.

Albümdeki kadro;

Shagrath: Vokal

Silenoz Gitar

Galder: Gitar

WoodCutter Vortex: Bass gitar

Mustis: Keyboard

Hellhammer: Davul

Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu (Contact us)

Ad

E-posta *

Mesaj *