Ana içeriğe atla

Eurovision Şarkı Yarışması 2007

12 mayıs gecesi Finlandiya da yapılacak Eurovision un son dört yılına şöyle bir göz attık.
2003

İngilizce bir şarkıyla Eurovision's giden Sertap Erener artık herkesin çok iyi bildiği "Every Way That I Can" ile ülkemize birinciliği getirmişti. Aynı zamanda Sertap ın yurtışında da tanınmasına güzel bir vesile olmuştu.

2004
Athena nın "For Real" parçasıyla katıldığımız yarışmada ancak 4. olabildik ve birincilik Ukrayna dan Ruslana adlı hatunun olmuştu.

2005
Yunanistan herzamanki gibi bizden eksik kalmayıp Helena Paparizou adlı bayanın seslendirdiği "My Number One" ile birinciliği kapmıştı.

2006
Sibel Tüzün ün pek iyi hazırlanmadığı yarışmada ancak 11. olabildik ona bile şükretmek gerek böyle bir şarkıyla.

2007
Şimdi de Kenan Doğulu şans kapılarını zorlayacak, zorlayacak diyorum çünkü Eurovision öyle birsürü güzel bestelerin katıldığı müziğin ağır bastığı bir yarışma değil. Öyle olsaydı İngiltere, İrlanda gibi müzik alanında önemli olan ülkeler bu yarışmayı ciddiye alırdı. Fakat insan ne yapıyor ne ediyor yine de sonucu merak ediyor. Kenan Doğulu ya gelince "Shake it Up Şekerim" isminden de gördüğünüz gibi hem ingilizce şarkı yapayım şansım artsın, hem de Türkçe sözler ekleyeyeyim ki Türk olduğumuz anlaşılsın tarzında bir çalışma... Yarışmada genelde ilgi çekmek önemli bakalım "Shake it Up Şekerim" ilgileri üzerinde ne kadar toplayabilecek.
Ayrıca: Eurovision Yarışması 2007 Sonuç

Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu (Contact us)

Ad

E-posta *

Mesaj *