Ana içeriğe atla

90 ların En iyi Rock şarkıları

1. Nirvana - Smells Like Teen Spirit
Aynı youtube videosu altında yazılmış bir yorum gibi: 'Nirvana'yı seviyorum herşeye rağmen sadece bu şarkısını biliyorum. İşte Nirvana'nın hikayesi bu, zamanında oldukça zor şartlardan tanınmayı sağlamış üç arkadaş ve içlerinden birinin acı dolu hayat hikayesiyle hafızalara kazınan Kurt Cobain ismi. Smells Like Teen Spirit kuşkusuz Nirvana'nın en iyi şarkısı, fakat aramızdan mutlaka birileri olayı popülariteyle bağlayıp şarkıyı kötüleyebilir. Biraz düşündüğünüzde bir şarkının hala bu kadar çok dinlenilmesi, sevilmesi bu işin iyi olduğunun elle tutulur kanıtıdır. En iyi diye birşey kesin olmasa da Smells Like Teen Spirit gerçekten 90 ların en iyilerindendir.



2. Radiohead - Paranoid Android
En harika Radiohead çalışmalarından biridir Paranoid Android, insanı düşündürür, dalarsınız onu dinlerken en neşeli halinizde bile. Tom Yorke gerçekten sözlerine duyguyu birebir katmıştır, alternatif rock denen şey Jonny Greenwood'un görgülü, kafa şişirmeyen gitarlarında yankılanır. Paranoid Android o özel şarkılardan biridir.


3. R.E.M. - Losing My Religion
Eleştirmenlerin en sık yaptığı şey basit görünümlü müzikleri eleştirmek, onlara pek fazla şans tanımamaktır. Biraz karışık bir melodi bulduklarında onu överler de överler. Bence basit bir şarkı yazmak daha zordur. Losing My Religion R.E.M. in kalbinden gelen melodileri içerdiğinden grubun hem en başarılı çalışmalarından biri olup, hem de sürekli dinlenilesi, size birşeyler fısıldayan bir rock şarkısıdır.


4. Pulp - Common People
Jarvis Cocker'ın inanılmaz müzik zevkinin İngiliz zerafetiyle buluştuğu an Common People çıkmıştır ortaya. Sözler açısından dinlediğim en oturaklı albümlerden olan Different Class'tan çıkan şarkı hala hiç eskimez ve benzeri yoktur.

5. Nine Inch Nails - Closer
Closer ilk dinlediğinizde başınıza gelebilecek en iyi şeydir bana göre, toz pembe gibi görünen hayattan uyanmak için alın size bir neden daha. İçinizdeki kötülüklerin dışa vurumu, ya da en iyi NIN çalışması.


6. The Verve - Bittersweet Symphony
Bittersweet Symphony bir süre sonra iliğinize işler. Bilirsiniz şarkının her tarafını fakat arada bir açıp dinlemekten kendinizi alamazsınız. Müzik dinlemenin en güzel yanıda bu olsa gerek, siz onu istersiniz, o da sizi.

7. Jeff Buckley - Grace
Boğularak hayatını kaybeden ve bunun intihar mı yoksa akıntıdan mı olduğu kesinlik kazanmamış iyi bir müzisyen olan Tim Buckley'nin yetenekli oğludur Jeff Buckley. Grace'i onu seven, dinleyen herkes bilir. Dinlemeniz yeterlidir ve üzerine söz söylemeye gerek yoktur.

8. Pearl Jam - Black
9. Guns N' Roses - November Rain
10. Dave Matthews Band - Crash Into Me
11. Alice in Chains - Rooster
12. U2 - One
13. R.E.M. - Nightswimming
14. Tool - Aenema
15. Queen - Innuendo
16. The Smashing Pumpkins - 1979
17. Metallica - Enter Sandman
18. Depeche Mode - Personal Jesus


19. Red Hot Chili Peppers - Under The Bridge
20. Radiohead - Creep

Ayrıca:
80'lerin En İyi Şarkıları

Yorumlar

the cranberry dedi ki…
The Cranberries-Zombie ?
Böyle bir parça bu listede ilk 3 'te yer almalı hatta 1.sırada yer almalı diye düşünüyorum.
Adsız dedi ki…
ilginc blog icin tesekkur
Adnan dedi ki…
O yillarin ruh hali bambaskaydi. Muzik bizi o gunlere goturuyor. Oasis bu listede kesinlikle olmaliydi.

Popüler Yayınlar

İletişim Formu (Contact us)

Ad

E-posta *

Mesaj *