Ana içeriğe atla

Hit Türkçe Şarkılar 2009

Sürekli liste hazırlamak zor. Çünkü Türkiye'de yeni pek şarkı çıkmıyor. Hep aynı isimler ve aynı albümlerden çıkan şarkılar olduğu için sürekli liste hazırlayamıyorum. Nasıl bir köşe yazarı için malzeme olmayınca saçma sapan şeyler yazıyor. Aynı durum bir müzik listesi için de geçerli. Ama ben yazacak birşey olmayınca yazmama taraftarıyım. Ocak ayında etrafta mutlaka rastlayabileceğiniz şarkılar hit türkçe listemizde.

1. Zeynep Dizdar - Boşver
Solaryum solaryum. Zaten alıştık herkes kendine yakışmayan ne varsa yapıyor. Maksat dikkat çekmek. Sözlerim tamamen Zeynep'e degil o tabiki göz önünde birisi farklı olması gerekir, dikkat çekmeli! Ama doğallık modası geliyor bunu unutmayın. Boşver adlı şarkısı da diğer hit şarkıları gibi güzel, dile dolanıyor. Ayrıca gittikçe tarzı daha çok yerine oturuyor.

2. Candan Erçetin – Ben Kimim
Candan Erçetin rock sound'unu almış arka plana koymuş birde üzerine alıştığımız o birşeyleri sorgulayan sözlerini eklemiş.

3. Ebru Yasar feat. Ismail Yk - Seni Seviyorum

4. Ajda Pekkan - Flu Gibi
Son albümü güzel, Ajda Pekkan o kadar hayal kırıklığına uğratmıyor.

5. Demet Akalın - Gururum

6. Mustafa Ceceli – Karanfil
Başarılı slow bir şarkı daha ve Mustafa Ceceli'yi ben bu sarkisiyla tanidim. Fakat benzer daha iyi örnekleri çok var aslında Ferda Anıl Yarkın, Yalın, Tarkan.

7. Mor ve Otesi - Iddia . Basibozuk
Türkçe gitarlı pop grupları arasında belkide şu sıralar en iyisi Mor ve Ötesi diyebiliriz. En iyisi olduklarını söylememdeki neden ise gerçekten yazdıkları sözler gitmek istediği yerlere ulaşıyor. Diğer gitar çalan gruplar gibi arabesk şarkılarını yeniden yorumlamıyorlar.
Yalnız şarkı ve klip oldukça Radiohead Paranoid Android'i hatırlatıyor. Radiohead gerçekten muhteşem ve onlardan ilham almak kötü birşey olmasa gerek.

8. Serdar Ortaç - Gram

9. Lara - Güvenmiyorum
Lara şarkılarını hep iddialı bir ton ile söylüyor, asi imaji bütün şarkılarında var. Güvenmiyorum günümüz türk pop çizgisinden dışarı çıkmasa bile fena değil.

10. Murat Boz - Ben Aslında

Yorumlar

Adsız dedi ki…
VALLA TEBRİKLER ÇOK GÜZEL OLMUŞSUN!!!
Adsız dedi ki…
yüregine saglık babosh
Adsız dedi ki…
İzelin ışıklı yolda iyi bi parça :D bunlarda iyi
Adsız dedi ki…
saol
Adsız dedi ki…
izel ışıklı yol gerçekten harika bi parça süper yapmışlar...........
Adsız dedi ki…
izel bence türkiyenin bir numarası. o nasıl bir sestir ya öule. kadın mütiş. ısıklı yol parçası süper. izelede bu yakışır
Adsız dedi ki…
arkadaşlar ya radyo da dinledim "gelme" diye sözü var çok güzel müziği var erkek sölüyor çok güzel sesi var acaba bilen var mı kim sölüyor_?_?_?_?_?
BoNiB_10 dedi ki…
enbe ve altan çetin - martıLar =) qüseL bi şarkı buda tavSiye ederim..
Adsız dedi ki…
gelme sözlü şarkıyı ankaralı turgut söylüyor (BENİ GÖRMEK İÇİN GELME)
Adsız dedi ki…
gelme-yalın..
Adsız dedi ki…
yook ....diye nakaratı olan bir sarkı var bayan söylüyor bilen var mı
Adsız dedi ki…
sağolunn
Adsız dedi ki…
mallar
Adsız dedi ki…
çok güzel

Popüler Yayınlar

İletişim Formu (Contact us)

Ad

E-posta *

Mesaj *