Ana içeriğe atla

Yılın En iyi Yabancı Albümleri 2008

Bütün en iyi albümleri sıralamak zor burda, fakat bunlar benim kulağıma çarpan en iyi albümler diyebiliriz. Listeede rock, pop, dans bütün türler mevcut.

Elektronik
Hercules And Love Affair - Hercules And Love Affair
Yılın bana göre iki en iyi dans ve elektronik albümlerinden birisi Hercules and Love Affair. Blind adlı ilk single heryerde yeterince çaldı. Yine de asla yeter artık dedirtecek bir şarkı değil zevk ile dinleyebiliyorsunuz.
Dinle: Blind

Rock
Metallica - Death Magnetic
Tarihi rekor kıran Amerika'lı ülkemizde en popüler gruplardan olan Metallica gerçekten güzel bir albüm yapmış Valla eleştirenleri bilemem ama ben dinlerken büyük zevk alıyorum, insan bazen sert müzikler dinleyerek stres atabiliyor. Gerçi Death Magneti pek sert sayılmaz ama...
Dinle: The Day That Never Comes

Dans
Robyn - Robyn
İsveçli Robyn civciv sarısı saçları ve akılda kalıcı dans şarkılarıyla beni ilk dinlememden bu yana büyülemişti. Albümün başarısı da ortada, bütün eleştirmenlerden iyi not aldı. Who's That Girl, Konichiwa Bitches, Be Mine gibi şarkılar albümün unutulmazlarından.
Dinle: With Every Heartbeat

Şeker Pop
Katy Perry - One of the Boys
Her yıl pop süper yıldızları çıkar. Geçen sene Rihanna çıkmıştı bu sene Katy Perry var ortada. Şeker gibi kıyafetleri, havalı süslü posterleri insanı hemen inandırıyor. O bir süper pop yıldızı artık. Ne yapsa tutar. I kissed a Girl (Bir kızı öptüm ve hoşuma gitti) gibi edepsiz bir şarkıyla şeker gibi sesini bütünleştirdi ve sonuç olarak ben albümü zevkle dinliyorum. Insanı şımarık bir havaya sokuyor. Albüm kapağı ise şekerci dükkanından çıkmış gibi tatlı.
Dinle: I Kissed A Girl

Rap
Lil Wayne - Tha Carter III
Koca mücevher kolyeler, limuzinler, içki ve kızlar köşesinde bu sene Lil Wayne var.

Duygusal Pop
Tindersticks - The Hungry Saw
Geleceği görmüştüm. Evet evet yanılmadınız daha en başta bu albüme tam not vererek onun ewn iyi olduğunu düşündüğümü belirtmiştim. Daha sonra herkesin aynı düşüneceğini görmenin vereceği tad vardı. Dünyanın en romantik grubu son albümüyle sizi devirmeye hazır.

Nostaljik Pop
Duffy - Rockferry
Duffy ile birlikte söylerken kendimizi aldatılan, kullanılan ve bir köşeye fırlatılan kadın gibi hissettik. Çok güzel bir dişi sese sahip olan şarkıcı kaliteli bir dönem olan 60 lardan oldukça ilham almış. Ani çıkışlar, haykırışlar, topuz saçlar, abartılı makyaj hepsi bu nostaljinin birer kanıtı. Rockferry'i mutlaka dinleyin derim.
Dinle: Duffy - Stepping Stone

Alternatif
Sigur Rós - Med Sud I Eyrum Vid Spilum Endalaust
Artık herkes tuhaf, sıra dışı, değişik şeyler dinlemeye bayılıyor. Sigur Ros bu albümüyle oldukça
Beach Boys etkisi altında kalmış. Panda Bear, Animal Collective gibi isimlerle yanyana koyabileceğiniz güzel bir albüm.

Indie
The Walkmen - You & Me
Gençlik dizisi The O.C. den sonra bayağı bir popüler olan Garaj rock grubu Walkmen yola You & Me albümüyle devam ediyor. Tam gaz ilerleyen grup bence ilk albümleri kadar başarılı olamadılar fakat bu albüm grubun gerçekten kemik bir dinleyiciye sahip olduğunu kanıtladı. We've Been Had gibi bir şarkı yapan grup zaten ne çıkarsa ben dinlerim.

Lütfen yazılarımızı izinsiz ve kaynak belirtmeden kopyalamayın! muzikparti.com

Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu (Contact us)

Ad

E-posta *

Mesaj *