Ana içeriğe atla

Türkçe Rock Şarkılar Top 10

Ne mutlu bize ki artık birbirinden güzel türkçe rock şarkılarından seçerek bir liste oluşturabiliyoruz. Ülkemizde hertürlü müzik ilgi görmeli, sanat olmadan yok oluruz. Klipleri diğer projemiz muziklisteleri.com linklerinden izleyebilirsiniz.

1. Seksendört - Son Mektup
Ankaralı dörtlünün bu şarkısını çok beğendim ve son zamanlarda duyduğum en iyi türkçe rock çalışması diyebilirim. Sade, hüzünlü ve ne anlatmak istediğini bilen bir çalışma. Şarkı çok yeni değil ama listemizin 1 numarası oldu bile!



2. Emre Aydın - Bu Kez Anladım
Artık yeni nesil değişik birçok müzik dinleyerek büyüyorlar. Önceden bu şekilde rock ve elektronik müzik yoktu Türkiye'de, varsa yoksa arabeskti, türk sanat müziğiydi. Belirli şeyler sevindirici biçimde değişiyor. Emre Aydın başarılı bir isim, bu kez anladım duygusal melodik bir slow rock şarkısı.



3. Çilekeş - Hit Dalaşı
Başarılı alternatif rock grubu çilekeş'in en son şarkısı.

4. Yuksek Sadakat - Ben Seni Arayamam

5. Seksendört - Azap

6. Gece Yolcuları - Değer Mi

7. Badem feat. Özlem Tekin - Kalpsiz

8. Gökçe - Her Gece
Mtv'de röportajını dinlemiştim. Kendisi sürekli Avril'e benzetilmekten yakınıyor onun gibi olmadığını savunuyordu. Fakat birincisi gerçekten çok benziyor ikincisi zaten Avril bir dünya starı ona benzetilmek onu andırmak bence iyi birşey. Biraz mantıklı olalım. Gökçe ile ilgili olan birşey değil ama bu aralar her şarkıda "şevişelim" kelimesini duyuyorum. Bu mu yaratıcı şarkı sözü yazarlığı.



9. Nev - Susma
Nev'in en cok dikkat ceken tarafı hafif asabi, kızgın görünen yüz ifadesi ve bu bence müziğiyle çok uyumlu oluyor. Hiç yabancı rock müzisyeler ile kıyaslama yapmayacağım sonuçla alıntı şarkılar bile yapılsa birşeylere çabalıyor bu müzisyenler. Bir yere kadar desteklenmeliler.

10. Gripin - Dalgalandım da Duruldum
Türk rock grupları kimliklerini bulana kadar sanırım bu eski şarkıları yeniden yorumlayıp duracaklar. Yeni birşeyler üretmek zor fakat yeni birşey üretmek gibisi de yok. Arabesk ve pop şarkılarını yeniden yorumlayan rock grupları hep sinirimi bozmuştur.
ayrica:

lutfen sitemizden alıntı yaparken kaynak belirtiniz.
kaynak: www.muzikparti.com

Yorumlar

Adsız dedi ki…
bence biraz daha sanatsal acıdan baksan cok daha iyi olur diye düşünüyorum. En azından orda bir teoman, şebnem ferah görelim bence..
Adsız dedi ki…
arkadaşa katılıorumm şebnem ferah duman teoman olmalı

Popüler Yayınlar

İletişim Formu (Contact us)

Ad

E-posta *

Mesaj *