Ana içeriğe atla

Dave Gahan - Hourglass

Hourglass Depeche Mode solisti David Gahan'ın ikinci solo albümüdür. 2003 yılında yayınlanan ilk solo albümü olan Paper Monsters'dan bu yana sadece albümde biraz daha fazla elektronik öğelere yer verilmiş. Albümün prodüktörlüğünü Andrew Phillpott ve Christian Eigner üsleniyor ve Eigner bütün şarkıların bestesinde Dave Gahan ile birlikte çalışmış. Tony Hoffer tarafından mix lenen albümde gitarlar Phillpott ve davullar ise Eigner'e ait. Kingdom adlı ilk single geçen günlerde yayınlandı ve bu beni gerçekten çok heyecanlındırdı. Genelde çıkış parçaları pek iyi olmaz ve albümde mutlaka daha iyileri vardır diye genellemelerden yola çıkarak Hourglass kesin iyidir demiştim. Fakat yanılmışım, Depeche Mode'un gölgesinde kalan, diğer elemanların yeteneklerini aratan bir albüm olmuş bu. 80'lerin olay synth pop grubu Depeche Mode'dan gölgesinde duruyor Hourglass. David Gahan imajı herzaman ki gibi tek, o yankılanan ve sürünen vokaller herzamanki gibi çok hoş, fakat müzik açısından tutkunu olacağınız şarkılar pek yok. En son Depeche Mode albümü olan Playing the Angel gibi bu da muhteşem bir kayıt değil. Herşeye rağmen Hourglass ile David Gahan hala yerimdeyim ve ayaklarım yere sağlam basıyor diyor. Down ve Kingdom albümün en iyi şarkıları, birisi dinamik ve sürükleyici, diğeri ise karanlık ve romantik. Use You ise size işte bu Dave dedirtebilir! Sonuçta herşeye rağmen Depeche Mode severler bu albümü beğenebilir.

MP Önerilen Şarkıları: Kingdom, Use You, Down

Yorumlar

Adsız dedi ki…
bi kere - bence tabii - hourglass bi depeche mode albumu degil. dave gahan'in albumu bu, sadece ona ait. ee yani, neden inatla insanlar depeche mode albumleriyle kiyaslama yapiyorlar, anlamiyorum.
en basiti, bi "grup ile" yaptigin biseyi dusun - herhangi bisey - bi de tamamen "sana ait" olan biseyi dusun. ikisi nasil bir olabilir ? olamaz tabii ki!
yani diyecegim, bu dave gahan'in albumu, adam kendi zevkine gore yapiyo iste.
zaten su album kiyaslama isini de anlamiyorum. 3-5 sene arayla album yapiyor adamlar. nasil o gunki hisleriyle bugun hissettikleri ayni olabilir? ama millet robot gibi hep ayni seyleri bekliyor...
Ben dedi ki…
yorumun için teşekkürler. Dave Gahan Depeche Mode ismiyle varolduğu için tabi Depeche Mode ile kıyaslanacak yaptığı işler. Çünkü Depeche mode adlı grubunda da ona ait birşeyler var, ikisini ayrı tutmak pek mantıklı olmaz.
Adsız dedi ki…
rica ederim ! ay cok kibarsiniz efenim :)
tamam tabii ki, adam sonucta DM'nin bi parcasi / solisti... neyse, peki o zaman bisey soracam, adam neden solo album yapma ihtiyacı duyuyo peki (2. kez yani). o zaman der ki, DM elemanlarina, arkadaslar alin bakin biseyler hazirladim. al bak martincim, sen de kat kendinden biseyler suna da, yapalim yeni bi DM albumu der hehehe :)
neyse saka bi yana, benim demek istedigim, elinde ayni kategoriden - 2 esit sey olacak ki kiyaslama yapacaksin, dimi? am i right or wrong?
yani illa bi karsilastirma yapacaksak, dave gahan'in 2 albumunu karsilastiralim, messelaaa...
hadi bye !
Ben dedi ki…
Güzel yorumun için tekrar teşekkür ederim. İnceleme daha çok Playing The Angel ile kıyaslama yapıyor orada da Dave Gahan ilk defa şarkı sözüne el atıyor. Zaten önceki albümü olan Monsters ile de kıyaslama yaptık:)
Adsız dedi ki…
tamam bak bu DM, DG sohbetleri bitmez :)
hehe itiraf ediyorum beni kibarliginla yendin, zayif noktamdan vurdun :)

Popüler Yayınlar

İletişim Formu (Contact us)

Ad

E-posta *

Mesaj *