Ana içeriğe atla

En Yeni Türkçe Müzikler Top 10

Türkçe müzik listemizde bu hafta sonbaharın da etkisiyle duygu yüklü çalışmalar hakim. Hadi dökmeye hazırlanın artık o kurumuş, işe yaramaz yapraklarınızı ve sizler için hazırladığımız en yeni yerli müzikvideolarının tadını çıkarın.

1. Burak Kut - Sonbahar
Onun Bebeğim adlı duygusal şarkısını hepiniz hatırlarsınız. Şimdi de Sonbahar adlı şarkısıyle duygusal prens Burak Kut geri dönüyor. Komple adlı şarkısını pek beğenmemiştim fakat Sonbahar gayet güzel olmuş.


2. Niran Ünsal - Oyun Bozan
Niran Ünsal aslında iyi şarkıcı, sesi duygsal parçalar için biçilmiş kaftan. Fakat Türkiye'de müzik sektöründeki basit isimlerden daha az tanınıyor, oysaki kendisi yıllardır var. Magazin programlarında boy göstermeyen isimlere daha sıcak bakıyorum. Niran da onlarda birisi, yeni şarkısı da çok hoş olmuş. Ama biraz Demet Sağıroğlu'un Arnavut Kaldirimi'na benziyor.


3. Yeliz - Yalan
70'li yılların Yalan adlı şarkısıyla Yeliz size nostaljik anlar yaşatıyor. Fakat yonetmenin Yonca Evcimik olduğu klip oldukça başarısız.

4. Zakkum & Teoman - Zehr-i Zakkum
Animasyon klipler Türkiye'de rock şarkılarında oldukça popüler oldu. Gerçekten bu yöntem donuk, bıkkın suratlar görmekten iyidir. Teoman'ın yapmacık vokallerinin ve aksanının arka vokal olarak kullanıldığı şarkı, benim beğendiğim nadir şarkılardan birisi oluyor.


5. Mor ve Ötesi - Parti
Mor Ve Ötesi'nin yeni şarkısı Parti'nin sözleri ve bestesi gayet iyi, fakat gitar abartılı gitar soloları sadece şarkıyı batırmakla kalmamış, melodisini de yitirmesini sağlamış. Şarkıda Harun Tekin'in coşkulu vokalleri yeterince iyi.

6. Izel - Gurur

7. Yakup - Platonik
Yakup'un Kaos albümünün ikinci videosu. Cenk Özakıncı'nın "Platonik" isimli kısa filmi ile Yakup'un "platonik" şarkısı klipte buluşuyor. Duman'dan sonra birçok yerli gitarlı müzik grupları vokallerde arabesk'e yakın bir söyleyiş kullanmaya başladı. Yakup'ta bu tarz vokalleri kullanıyor, müzikler ise sakin ve kafa yormayacak cinsten. Hep birbirine benzeyen türkçe şarkılar aklıma geldiğinde bu şarkının listede olması gerektiğini düşündüm.


8. Özgün - Acıyı Çeken Anlar

9. Gülşen - Kara Böcükler


10. Petek Dinçöz - Yaralıyım Yaralı
Petek Dinçöz oldukça berbat şarkı söylediği zamanlara göre kendini geliştirmiş gibi gözüküyor. Fakat bu gelişme bayat aşk şarkıları yönünde olunca bizim pek ilgimizi çekmiyor.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
cok tesekkurler ilk 10 perfect olmus. :D:D

Popüler Yayınlar

İletişim Formu (Contact us)

Ad

E-posta *

Mesaj *