Ana içeriğe atla

BOARDS OF CANADA


İskoç electronica, idm ve ambient techno grubu Boards Of Canada, müzisyen bir aileden gelen Michael ve Marcus Eoin Sandison kardeşler tarafından kurulmuştur. Daha küçük birer çocuk iken çeşitli kayıt cihazları ve piyano kullanmayı öğrenen kardeşler, 9-10 yaşlarında ilk kez yaptıkları müziği kaydetmeye başlarlar. 1979-1980 arası sadece bir yıllığına Kanada'da yaşayıp çok beğendikleri bir ulusal belgesel yapımcısı kuruluş olan "National Film Board Of Canada" dan isimlerini alırlar.


My Bloody Valentine ve Cocteau Twins gibi gruplardan etkilenen Sandison kardeşler, 17-18'ine geldiklerinde kendi imkanlarıyla "Catalog 3" isimli albümlerini sadece kaset formatıyla yayınlanmışlardır ve bundan iki yıl sonra "Acid Memories" ve bunu yine iki yıl sonra 1992'de "Closes Vol.1" takip eder. 1994 yılına gelindiğinde "Play by Numbers" isimli albümünü çıkartan grup artık bir plak şirketi sahibidir ve bir yıl sonra da kendilerinin isim yapmasında büyük payı olan albüm "Twoism" Music 70 etiketiyle, 12'' formatında piyasaya verilir. Grup üyeleri albüm çıkarmaya başlamalarından itibaren Orbital'la kıyaslanmak istemedikleri için kardeş olduklarını gizlemişlerdir. 1996 yılında Autcehre'dan tanıdığımız "Sean Booth" ve plak şirketi "Skam Records" ile çalışmaya başlayan grup bu arada "Boc Maxima" albümünü kaydetmiştir ve bu albümle birlikte "Music Has To Right The Children"ı müjdelerler.

Boards Of Canada'nın tüm dünyada tanınmasında kilit rolü oynayan, birçok müzik eleştirmenine ve tabiki bana göre, aynı zamanda ticari anlamda büyük başarı elde eden "Music Has To Right The Children" "Matador Records" etiketiyle 1998 yılında piyasaya verilir. 1999 yılında "John Peel" seçkilerinden oluşan albüm "Peel Sessions" yayınlanır ve bunu 2000 yılında "In A Beautiful Place Out In The Country" isimli kısa çalar takip eder. Bu süre içinde "Autechre" "Seefeel" gibi birçok elektronik müzik grubuyla festival kapsamında konser veren topluluk artık "Warp" etiketiyle anılacaktır ve "Warp" imzasını taşıyan ilk ama grubun ticari anlamda ikinci büyük başarı kaydettiği, diğerlerine oranla ise daha içe dönük ve daha karanlık "Geogaddi" uzun çaları 2002 yılında yayınlanır. Idm sınırlarını zorlayan ve yeni birşeyler denemekten çekinmeyen topluluk 2005 yılında Warp Records etiketli "The Campfire Headphase" i kaydeder. Uzayıp giden synth'ler, kimi zaman doğayla içiçe pastoral betimlemelerle dolu çok sevilen bir albüm olmuştur. Ve bu albümle birliklikte görsel anlamdaki ilk kayıtlarını "Davyan Cowboy"a çekerler. Ve bu parçanın "Odd Nosdam" remiksinin de yer aldığı "Trans Canada Highway" kısa çaları 2006 yılında yayınlanır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu (Contact us)

Ad

E-posta *

Mesaj *