Ana içeriğe atla

Lily Allen

>> Geçen senenin favori şarkısı
Şu sıralar pek takip edemiyorum. Eğer bunu geçen sene sorsaydın, söyleyecek daha çok şeyim olurdu. Yeni müzikler satın almak için daha fazla dışarı çıkıyordum ve bunu yapmak için çok daha fazla zamanım oluyordu. Şimdi ise yok.

Klaxons: "Isle of Her"
Klaxons u çok beğeniyorum.

Adele: "Heartbreaker"
XL ile daha yeni anlaşma imzaladı ayrıca.

Beyonce: "Irreplaceable"
Favori şarkılarımdan birisi. Eski müzikleri çok dinlerim.

>> Şu sıralar dinlediği favori eski parçalar
Gerry Rafferty: "Right Down the Line"
Gerry Rafferty i gerçekten beğeniyorum, "Baker Street" adlı şarkı da kendise aittir.
Burt Bacharach and Andy Williams gerçekten ilgimi çekiyor."Can't Stop Loving You", "Moon River", and "Fly Me to the Moon" gibi genelde eski şeyler.

>> Favori Yeni Grubu
The View den nefret ediyorum: bence en kötü yeni grup. Bence the Proclaimers and Arctic Monkeys arasında gidip geliyorlar. Ama the Arctic Monkeys seviyorum.

Favori yeni grubum ne mi? Ingiltere deki canlı konserlere gitmemeye başladım, bu yüzden kesin birşey söyleyemem. Şu aralar, hiç yeni Amerikan grubu dinlemedim. Geçen gece the Shins i canlı izledim. Rodrigo y Gabriela adındaki iki gitaristi izledim. Gerçekten muhteşemler. Klaxons un geçen geceki New York performansını izledim ve bence harikalar. Jack Peñate, the UK den, oldukça iyi.

>> Favori Şarkısı
Squeeze: "Up the Junction"
Bence gerçekten muhteşem. Bence bu şarkı dinlediğimde beni ikna eden ilk şarkılarıdan birisi, şarkıda anlattığı gibi, aynı şekilde the Streets de aynı şeyi yaptı, fakat daha önce. Bence bu şarkı ber çeşit moda başlattı hikayeyi bu şekilde anlatması yüzünden. Ingiliz müziğiyle başlayan birşey değildi bu, demek istediğim, insanlar bunu country müzik adı altında yıllardır yapıyordu. Ayrıca şarkıda benim için birçok duygusal değer var, çünkü şarkı Londra ya gelen bir adamla ilgili, kızı hamile bırakıyor, herşey ters gidiyor. Bana birşekilde hatırlatıyor ki...annemle babamın ilişkisinin de bu hikayeye benzediği izlenimini veriyor[gülüyor]. Bu yüzden, evet, bu duygusal parçayı seviyorum.

>> Son zamanlarda en çok beğendiği konser
Scissor Sisters geçen seneki festivalde çaldı ve çok iyi bir performans oldu. Müziklerini seviyorum. Beni can evimden vuran bir müzik değil ama konserleri gerçekten harikaydı. Bir de, Feist. Feist i geçen sene Bowery Ballroom izledim ve muhteşemdi, gerçekten iyi konserdi.

>> Son izlediği en iyi film
Once Upon a Time in America.
Otobüste izledim. İçimdeki gangsterleri ortaya çıkardı.[gülüyor].

>> En son okuduğu kitap
Nigel Slater: Real Fast Food
Yemek tarifi kitabı. Aperitif tarifer...sağlıklı hissettiren yiyecekler.

>> Favori Müzik Ekipmanı

Ooh, bir gitarım var! Fender Telecaster 1972 marka, ve yeni ufak sevimli bir amfi aldım. Bilirsiniz, sarı olanlardan, Fender marka amfi, ve ufacık. Ve bu bir 1960 model amfi, bu yüzden harika ses çıkarıyor. Üzerinde pratik yapmak açısından muhtemelen işe yaramaz çünkü iyi gitar çalamıyorum, ama öğreniyorum. Konserimde çalmıcam ama kesinlikle albümde kullanacağım


>> Geçen yıl satın aldığı en iyi şey
Gitarım. Onu seviyorum. Hergün çalıyorum.

>> Favori TV Şovu
"Brothers and Sisters"
Aslında, Pazar günü "Brothers and Sisters" adında bir şov izledim-- Ally McBeal in olduğu, ya da adı herneyse... Calista Flockhart-- gerçekten sevdiğim birisi.

>> Favori Video Oyunu
The Sims







>> Cep telefonu melodisi
Aslında kendim bitane yaptım. Şarkının adını tam hatırlamıyorum şimdi, ama Diddy nin içinde şunu dediği bir melodi "Bu lanet olası da kim, sabahın ikisinde beni arayan? ["Where's Sean" --ed.] Bu kısmını kesip melodiye ekledim aynen şöyle diyor "Ring Ring, bu lanet olası da kim" İşte böyle.
Yazının orjinal ingilizce hali Pitchfork Guest List:Lily Allen .

Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu (Contact us)

Ad

E-posta *

Mesaj *